Tietoa Lastenviikosta

YK:n lapsen oikeuksien yleissopimus hyväksyttiin YK:n yleiskokouksessa 20.11.1989 ja se tuli kansainvälisesti voimaan 2.9.1990. Sopimus on ollut Suomessa voimassa laintasoisena vuodesta 1991. Lapsen oikeuksien juhlapäivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta.

Kansallinen Lastenliitto on vuodesta 2014 nostanut esille lapsen oikeudet ja viettänyt kokonaista teemaviikkoa lasten kunniaksi marraskuun lopulla, Lapsen oikeuksien päivän aikaan. Tuo juhlaviikko on nimeltään Lastenviikko.

Vuonna 2016 Kansallinen Lastenliitto ry kutsui ensimmäisen kerran valtakunnallisesti mukaan eri järjestöjä. Tänä päivänä Lastenviikkoa juhlitaankin erilaisten järjestöjen voimin järjestämällä lapsille ja nuorille suunnattuja tapahtumia ja tempauksia ympäri Suomen ja somen. Lastenviikon tapahtumia ovat tervetulleita järjestämään kaikki lasten ja nuorten harrastustoimintaa tukevat tahot. Lastenviikon koordinoinnin, viestinnän ja rahallisen panostuksen hoitaa Lastenliitto.

Seuraavan kerran Lastenviikkoa vietetään 18.-24.11.2019! Tietoa tulevasta Lastenviikosta päivitetään näille nettisivuille.

Viikon tunnuslauseena on ”Lapsella on oikeus harrastaa” ja kampanjan löytää somesta tunnuksilla #harrastan ja #lastenviikko

Lastenviikko somessa:
Nettisivut: www.lastenviikko.info
Facebook: @lastenviikko
Instagram: @lastenviikko
Twitter: @lastenviikko1