Tietoa Lastenviikosta

YK:n lapsen oikeuksien yleissopimus hyväksyttiin YK:n yleiskokouksessa 20.11.1989 ja se tuli kansainvälisesti voimaan 2.9.1990. Sopimus on ollut Suomessa voimassa laintasoisena vuodesta 1991. Lapsen oikeuksien juhlapäivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta.

Lastenliitto on vuodesta 2014 nostanut esille lapsen oikeudet ja viettänyt kokonaista teemaviikkoa lasten kunniaksi marraskuun lopulla, Lapsen oikeuksien päivän aikaan. Tuo juhlaviikko on nimeltään Lastenviikko. Vuodesta 2019 alkaen Lastenviikko sekä aiemmin vain kouluille suunnattu Lapsen oikeuksien viikko yhdistyivät, ja marraskuun lopulla vietettävä teemaviikko kulkee jatkossa nimellä Lapsen oikeuksien viikko.

Lapsen oikeuksien viikko on suunnattu kouluille ja varhaiskasvatukseen sekä vapaa-aikaan ja harrastustoimintaan. Viikon aikana järjestetään erilaista lapsen oikeuksiin liittyvää toimintaa kouluissa sekä vapaa-ajalla. Viikon teema vuonna 2019 on lapsen oikeus olla oma itsensä.

Mukaan Lapsen oikeuksien viikkoon voivat tulla koulujen lisäksi yhdistykset, seurakunnat, kunnat ja muut toimijat! Osallistua voi vaikkapa järjestämällä oman tapahtuman tai muuta toimintaa esimerkiksi aamu- ja iltapäivätoiminnassa tai harrastuksissa.

Yhdistykset, kuten myös muut toimijat, voivat ilmoittaa oman tapahtumansa Lapsen oikeuksien viikolle samalla tavalla, kuin niitä on aikaisempina vuosina ilmoitettu Lastenviikolle. Tänä vuonna tärkein tieto teemaviikosta, tapahtumalistaus, materiaalit sekä tapahtumien ilmoittautumislomake löytyvät Lapsen oikeuksien viikon nettisivuilta. Nettisivuille pääset tästä.

 

Lapsen oikeuksien viikko somessa:

Nettisivut: www.lapsenoikeuksienviikko.fi

Facebook: @lastenoikeudet

Instagram: @lapsenoikeudet

Twitter: @lapsenoikeudet